США підтвердили плани передати Україні системи Patriot — подробиці

Поділитися:

Пентагон планує надіслати в Україну одну батарею ЗРК Patriot, яка включає до восьми пускових установок. Кожна з них здатна нести чотири ракети.

Про це повідомляє  Associated Press, посилаючись на власні джерела.

За інформацією, комплекси виділять із запасів Пентагону та перемістять їх із іншої країни. Офіційне оголошення може відбутися вже 15 грудня.

ЗРК Patriot включає до восьми пускових установок, кожна з яких здатна нести чотири ракети. Також система включає радар, станцію управління, комп’ютери і генератори. Для її експлуатації та обслуговування потрібно близько 90 осіб, однак із фактичними запусками можуть впоратися троє фахівців.

Напередодні телеканал CNN повідомив про завершальний етап підготовки адміністрацією Байдена планів з відправки системи протиракетної оборони Patriot до України. Перед представленням президенту Джо Байдену план має затвердити міністр оборони Ллойд Остін.

Після узгодження усіх деталей Patriot будуть доставлені в найкоротші терміни. Підготовку ЗСУ з використання ЗРК здійснять на базі армії США в Графенвері в Німеччині, – повідомили американські чиновники.

Нагадаємо, ЗРК Patriot вважається однією з найефективніших видів зброї великої дальності для захисту повітряного простору від балістичних і крилатих ракет, а також деяких літаків. Завдяки своїй дальності та висоті ці системи потенційно можуть збивати російські ракети та літаки далеко від їхніх цілей в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....