Потужний крок до перемоги – США готуються відправити в Україну системи Patriot

Поділитися:

Адміністрація Байдена завершує підготовку планів щодо відправлення системи протиракетної оборони Patriot до України. Рішення про передачу ЗРК може бути оголошено вже цього тижня.

Про це  повідомляє CNN з посиланням на двох офіційних осіб США та високопоставленого представника адміністрації.

«Це буде найефективніша система оборонної зброї великої дальності, яка буде надіслана в Україну, і чиновники кажуть, що вона допоможе захистити повітряний простір країн НАТО у Східній Європі», – зазначило видання.

За інформацією, план Пентагону перед представленням президенту Джо Байдену ще має затвердити міністр оборони Ллойд Остін, утім, як повідомили CNN офіційні особи, очікується, що рішення буде схвалено.

Утім, наразі невідома кількість ракетних установок, які буде надіслано до України. Типова батарея Patriot містить радар, який виявляє та супроводжує цілі, комп’ютери, енергетичне обладнання, станцію керування бойовими діями та до восьми пускових установок, кожна з яких містить чотири готові до стрільби ракети.

Співрозмовники CNN наголосили, що після остаточного узгодження планів, Patriot будуть відправлені «найближчими днями», а українські військові пройдуть навчання з їхнього використання на базі армії США в Німеччині.

ЗРК Patriot вважається однією з найефективніших видів зброї великої дальності для захисту повітряного простору від балістичних і крилатих ракет, а також деяких літаків. Завдяки своїй дальності та висоті ці системи потенційно можуть збивати російські ракети та літаки далеко від їхніх цілей в Україні, зазначило видання.

Нагадаємо, Patriot – зенітно-ракетний комплекс, що виробляється американською компанією Raytheon. За даними вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), ЗРК MIM-104 Patriot є основною протиракетною та протиповітряною системою в арсеналі армії США.

Комплекс Patriot перебуває на озброєнні кількох країн НАТО, включаючи Німеччину, Грецію, Нідерланди, Румунію, Іспанію та Швецію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....