США готують нові санкції проти росії

Поділитися:

Адміністрація президента США Джо Байдена обговорить з Конгресом питання запровадження нових антиросійських санкцій через напад на Україну.

Про це заявив під час брифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс, – пише Укрінформ.

«Ми робитимемо те, що буде ефективним, аби притягти росію до відповідальності за її брутальне вторгнення в Україну. Ми виконували цю обіцянку вже з перших годин після 24 лютого», – заявив речник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами запровадили істотні санкції й обмеження проти росії. «І ми надалі робитимемо це», – підкреслив представник Держдепу.

«Останніми днями ми продовжили дискусії з Конгресом про кроки, які відповідатимуть ситуації та – що важливо – будуть ефективними», – поінформував Прайс.

Водночас він зауважив, що це відбуватиметься не в межах повноважень стосовно визнання росії країною-спонсором тероризму, оскільки цей статус передбачає наслідки й для інших держав, зокрема це може завадити доставкам гумдопомоги в Україну.

«Ми вважаємо, що існує більш адресний підхід, який ми можемо застосувати, і який може притягти до відповіді російський уряд, російську економіку», – пояснив представник Держдепу.

Нагадаємо, 14 вересня Євросоюз прийняв рішення про продовження обмежувальних заходів проти російських фізичних та юридичних осіб.

Рішення, яким санкції продовжуються на наступні пів року, має бути оприлюднено в Офіційному журналі ЄС. Санкції, які передбачають заборону в’їзду та замороження активів, стосуються 1200 фізичних та юридичних осіб.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....