США поповнять свої запаси HIMARS

Поділитися:

Пентагон уклав кілька контрактів на суму понад 520 мільйонів доларів з компанією Lockheed Martin на постачання керованих реактивних систем залпового вогню (HIMARS) для поповнення американських арсеналів.

Про це повідомляє Washington Examiner.

«Ці контракти дозволять нам поповнити наші власні запаси, одночасно забезпечуючи критично важливі можливості для наших союзників та міжнародних партнерів», – цитує видання помічника міністра оборони США з питань закупівель Дугласа Буша.

Протягом останніх місяців Пентагон передав Україні приблизно 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS для боротьби з російськими окупантами.

І українська, й американська сторони сходяться на тому, що HIMARS стали одним із важливих чинників переламу війни на користь Києва, оскільки дозволили уражати позиції російських військ у тилу.

Наприкінці вересня США оголосили про пакет військової допомоги, до якого увійшли 18 РСЗВ, але в Пентагоні уточнили, що на їхнє постачання знадобляться кілька років.

Нагадаємо, останній пакети допомоги США для України оголосили 10 листопада, на загальну суму близько 400 млн дол. Серед іншого, до нього увійшли ракети для систем протиповітряної оборони HAWK; ЗРК Avenger та ракети Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....