Україна може отримати ще 16 млрд доларів до кінця року

Поділитися:

Україна розраховує отримати до кінця року ще $16 млрд. фінансової допомоги від міжнародних донорів. Таку інформацію озвучив Міністр фінансів Сергій Марченко під час онлайн-конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес та держава під час війни».

За його словами, незважаючи на те, що до бюджету країни з початку повномасштабного вторгнення росії вже надійшло $19 млрд. міжнародної допомоги, поки Україна не може самостійно забезпечити всі свої бюджетні потреби. Тому у пріоритетах роботи Мінфіну – співпраця з партнерами та донорами для залучення коштів для фінансування бюджету.

Як зазначив міністр, дефіцит та необхідність його фінансування – ключові умови виживання країни. Інакше Мінфіну доведеться або проводити складні та непопулярні заходи щодо подальшого скорочення витрат, або жити за рахунок емісії.

«Ми вже залучили з початку війни понад $19 млрд, ще очікуємо до кінця року залучити $16 млрд, це за оптимістичним сценарієм. Якщо ми їх залучимо, це дозволить повністю перекрити всі наші потреби щодо фінансування та закрити цей рік», — додав міністр фінансів.

Серед найбільш надійних партнерів Марченко виділив уряд США, який грантами щомісяця на $1,5 млрд допомагає бюджету України.

Нагадаємо, США надаватимуть щомісячну підтримку українській фінансовій системі у розмірі 1,5 мільярда доларів. Допомога надходитиме до закінчення повномасштабної війни проти росії. Також Америка закликає своїх європейських союзників до аналогічної допомоги Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....