США підтримають економіку України щомісячними внесками

Поділитися:

Сполучені Штати підтримуватимуть українську фінансову систему щомісячною допомогою в розмірі 1,5 мільярда доларів. Допомога надходитиме доти, поки триває повномасштабна війна проти росії. Крім того, Америка спонукає до аналогічної допомоги і своїх європейських союзників.

Про це з посиланням на обізнані джерела повідомила агенція Bloomberg.

За інформацією, у Білому домі вже провели переговори з посадовцями ЄС, під час яких схиляли Євросоюз надати Україні ще більшу допомогу.

Нинішні дискусії між США та ЄС стосуються створення більш регулярного механізму для підтримання економіки України з огляду на те, що війна входить у затяжну фазу. Американська сторона вказувала, що в Конгресі в подальшому зростатимуть вимоги більш рівномірного розподілу підтримки Києва серед союзників.

Лідери ЄС зможуть обговорити фінансову підтримку Україні на неформальному саміті в Празі наступного тижня. Очікується, що сума фінансової допомоги становитиме 1,5 мільярда доларів щомісяця  як від США, так і від європейських країн.

За підрахунками Міжнародного валютного фонду, Україна щомісяця потребує близько п’яти мільярдів доларів для надання базових послуг населенню та підтримки економіки.

Нагадаємо, 20 вересня Європейський Союз ухвалив фінальне рішення щодо швидкого виділення Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги для підтримки в умовах війни. Гроші надаються у формі довгострокових позик на надпільгових умовах. Це друга частина з пакета макрофінансової допомоги ЄС для України обсягом 9 млрд євро, який Єврокомісія анонсувала у квітні і погодила Єврорада на червневому саміті. Перший мільярд з цієї суми Україна отримала двома траншами 1-2 серпня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...