США закликають зупинити ЗАЕС

Поділитися:

Зупинка Запорізької атомної електростанції може стати запорукою її безпеки. Про це заявив 29 серпня речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.

Він закликав Москву погодитися на створення демілітаризованої зони навколо об’єкта, де активізація бойових дій викликає побоювання щодо можливого масштабного витоку радіації.

«Ми також вважаємо, що Росія має погодитися на створення демілітаризованої зони навколо станції. І продовжуємо вважати, що контрольоване відключення ядерних реакторів ЗАЕС буде найбезпечнішим і найменш ризикованим варіантом дій у короткостроковій перспективі», – зазначив Кірбі.

Вашингтон підтримує місію експертів МАГАТЕ, а також закликає Москву забезпечити безпечний і безперешкодний доступ незалежним інспекторам,  – підкреслив Кірбі.

Місія МАГАТЕ вже прибула до Києва. Про це повідомив телеканал CNN.

Місія у складі 14 фахівців на чолі з керівником МАГАТЕ, як планувалось, має вирушити на ЗАЕС пізніше цього тижня, але невідомо, чи вийде це здійснити.

Нагадаємо, останніми тижнями найбільша в Європі атомна електростанція неодноразово зазнавала обстрілів з боку російської армії, викликаючи побоювання ядерної катастрофи.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....