Росіяни продовжують накопичувати техніку на ЗАЕС

Поділитися:

Окупанти розміщують свої бронетранспортери всього за 60 метрів від реактору № 5 Запорізької АЕС. Про це у Твіттері повідомляє Міноборони Великої Британії.

«21 серпня 2022 року супутникові зображення показали, що росія зберігає посилену військову присутність на місці з бронетранспортерами, розгорнутими в межах 60 метрів від реактора номер п’ять. російські війська намагалися приховати свої транспортні засоби, припаркувавши їх під підвісними трубами та металевими структурами», – заявили у відомстві.

«Поки росія продовжує військову окупацію ЗАЕС, основними ризиками для роботи реактора, ймовірно, залишаються збої в роботі систем охолодження реакторів, пошкодження резервного електропостачання або помилки працівників, які працюють під тиском», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. З 4 березня вона захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

В «Енергоатомі» раніше повідомляли, що захоплена окупантами Запорізька АЕС працює із ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Окупанти регулярно обстрілюють цей критичний об’єкт.

Росіяни хочуть від’єднати ЗАЕС від енергосистеми України, а після цього намагатимуться підключити станцію до окупованого Криму. Від’єднання генераторів наблизить можливий сценарій радіаційної катастрофи, – наголошують в «Енергоатомі».

Україна наполягає на необхідності місії МАГАТЕ відвідати станцію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....