Зеленський розповів про можливість залучення військ інших країн в Україні

Поділитися:

Літаки країн НАТО могли б збивати російські ракети, а західні війська – посилити кордони України, Польщі і Балтії з Білоруссю.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам. “Авіація Франції, Німеччини, Польщі, Польщі, Британії, байдуже кого, яка піднімається в небо на територіях своїх держав… Якщо ці літаки, ця авіація підніматиметься на території своїх країн і збиватиме ракети, які, безумовно, летять по Україні, але можуть прилетіти і на ці території, як уже було зафіксовано,… я буду тільки аплодувати стоячи і буду вдячним за це”, – заявив він.

Крім того, за словами Зеленського, західні союзники могли б посилити кордони з Білоруссю. “Росія постійно погрожує перетином кордонів України з боку Білорусі. Вона також загрожує кордонам Білорусь-Польща, так само Білорусь-Балтія. Тому що Білорусь не контролює війська Російської Федерації, які перебувають на території Білорусі”, – зазначив він.

“Ми позитивно ставимося до посилення кордонів… Якщо є така можливість посилити кордони, то це прекрасно і для нас, і для Польщі”, – додав Зеленський.

Водночас він зазначив, що не чув від французького президента Еммануеля Макрона пропозиції щодо введення його армії на територію України. “Такий сигнал, що армія Франції прийде на територію України і буде воювати разом з нами проти Росії, то я такого від Еммануеля не чув”, – резюмував він.

Нагадаємо, президент Європейської ради Шарль Мішель вважає, що схвалення Палатою представників США допомоги Україні посилає Кремлю чіткий сигнал про подальшу підтримку України з боку західних союзників.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...