За яких умов Україні припинить вражати НПЗ у Росії – Кулеба надав роз’яснення

Поділитися:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав умови, за яких Україна розпочне діалог зі Сполученими Штатами Америки про припинення ударів по нафтопереробних заводах у Росії.

В ефірі національного телемарафону “Єдині новини” він зазначив, що поважає всіх партнерів, але додає, що Україні треба мислити своїми інтересами.

“Якщо партнери кажуть: “Ми вам даємо сім батарей Patriot завтра, але у нас до вас прохання не робити цього й ось цього й ось цього”, тоді є предмет для розмови. А якщо у тебе немає цих батарей, немає пакета допомоги й при цьому тебе просять щось не робити, тоді немає предмета. Тоді про що говорити? Тоді кожен виживає як може”, — каже Кулеба.

Також дипломат прокоментував невдоволеність ударами України по російських НПЗ очільника Пентагону Ллойда Остіна та зазначив, що не бачить жодних проблем через це на світовому енергетичному ринку.

“Послухав пана Остіна, дуже великий друг України, багато для нас зробив, але от в цьому питанні, чесно, я не бачу причинно-наслідкового зв’язку. Коли в Росії вибухає нафтопереробний завод, то ми бачимо появу проблем на російському енергетичному ринку, але я не бачу проблем на світовому. У нас через відсутність батарей Patriot росте перелік загиблих мирних громадян. Це нікого не хвилює?”, — сказав очільник МЗС України.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба заявив, що Україні потрібні не лише Patriot, а й протиракетні комплекси SAMP-T. Він сказав, що Україні потрібні саме системи ППО, які здатні збивати балістичні ракети та закликав партнерів України діяти сфокусовано.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...