Вікторія Спартц зробила заяву стосовно фінансування України та військової допомоги

Поділитися:

Конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц, яка народилася в Україні, згодна на підтримку Києва лише зброєю, але не грошима. Умовою висуває заходи для охорони кордону США. 

Свою позицію вона озвучила у твіттері після того, як спікер Палати представників Майк Джонсон озвучив свою пропозицію щодо фінансування для України,.

Спартц написала, що не підтримає “надсилання грошей українському уряду – тільки летальну допомогу”.

Також вона заявила, що пакет Джонсона повинен містити кроки для охорони кордону США з Мексикою. В іншому разі вона взагалі відмовиться підтримати весь пакет Джонсона.

“Ми повинні вибрати пагорби, на яких нам належить померти, і зайняти їх. Наш південний кордон – саме такий пагорб. Як я вже неодноразово говорила, якщо пакет спікера Джонсона не міститиме заходів з охорони кордонів, я не підтримаю цю пропозицію”, – заявила Спартц.

Раніше вона заявила, що не підтримає ухвалений Сенатом пакет допомоги в 60 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню.

Нагадуємо, 15 квітня спікер Палати представників Майк Джонсон озвучив свій план щодо розгляду ініціатив з допомоги Ізраїлю, Україні, Тайваню, а також положень щодо інших пріоритетів національної безпеки, включно із потенційною забороною мережі TikTok та конфіскацією заморожених російських активів. Джонсон запропонував винести на голосування ці законопроєкти окремо, однак в рамках єдиного процедурного заходу. Очікують, що ці законопроєкти буде винесено на голосування у Палаті представників до кінця тижня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...