В Іспанії вимагають від путіна дати спокій Україні – гучна заява

Поділитися:

Дати спокій Україні вимагає від президента рф владіміра путіна Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. На пленарному засіданні Парламентської асамблеї в Мадриді він направив «гучне послання» президенту росії, заявивши: «Дайте спокій Україні».

Про це повідомляє El Pais .

Прем’єр наголосив, що усі країни-партнери залишатимуться єдиними з українським урядом, захищаючи демократію, суверенітет та територіальну цілісність своєї країни, допоки ця «абсурдна війна» не припиниться,

Дивлячись у майбутнє, Санчес закликав зберігати «твердість, єдність та стриманість», уникаючи ескалації конфлікту. Як приклад, він навів реакцію союзників на «випадкове влучення ракети» на територію Польщі минулого тижня.

«Стримування не можна плутати з пасивністю», – сказав Педро Санчес. І додав, що «військові злочини не можуть залишитися безкарними», нагадавши, що найближчими тижнями іспанські правоохоронці вирушать до України для надання допомоги у розслідуванні військових злочинів російської армії.

Крім того, в Іспанії відкриється новий навчальний центр для бійців Збройних Сил України. Свою роботу він розпочне вже в кінці листопада.

Санчес оцінив внесок Іспанії в оборону України через фонд Європейського Союзу для фінансування закупівлі зброї майже 270 млн євро. Він високо оцінив солідарну реакцію іспанського суспільства, нагадавши, що понад 135 тисяч українських біженців було тимчасово прийнято в Іспанії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...