У США відмовилися визнавати росію – спонсором тероризму

Поділитися:

Президент США Джо Байден заявив, що не підтримує визнання росії державою-спонсором тероризму. Про це повідомило агентство Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи слід визнавати росію державою-спонсором тероризму, Байден коротко зазначив журналістам у Білому домі: «Ні». Деталей щодо мотивації такої відповіді видання не наводить.

Як відомо, Сенат США наприкінці липня одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити росію державою-спонсором тероризму за її дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Після ухвалення у Сенаті аналогічний законопроєкт до Палати представників подала група конгресменів від Демократичної та Республіканської партій. Однак, попри тиск Конгресу та заклики України, наразі Держдеп не пішов на цей крок.

Державний департамент США неофіційно поінформував Конгрес, що у нього є побоювання щодо негативних наслідків можливого включення рф в список спонсорів тероризму. Зокрема, держава побоюється, що це може поставити під загрозу крихку угоду щодо дозволу зерновим суднам залишати українські порти.

Зазначається, що країна з чорного списку терористів підпадає під загальні санкції, через які США фактично позбавляють американців можливості участі в ділових відносинах у цих країнах. Це виключатиме різних суб’єктів приватного сектору та вплине на ключові економічні відносини, які підтримують США попри низку санкцій.

Росія пригрозила США розривом дипвідносин у разі визнання державою-терористом.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...