У Нью-Йорку розпочався судовий процес над Трампом, – Bloomberg

Поділитися:

Трамп – перший екс-президент США, якому висунуто кримінальні звинувачення.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Нью-йоркський суддя Хуан Мерчан, який розглядає кримінальну справу Дональда Трампа, пов’язану з виплатами актрисі Стормі Деніелс, у понеділок відхилив друге клопотання екс-президента, який вимагав, щоб Мерчан взяв самовідведення та відмовився від участі у процес.

Трамп добивався відведення Мерчана на тій підставі, що робота дочки судді у політичній консалтинговій фірмі з клієнтами-демократами створює, за словами екс-президента, конфлікт інтересів.

Тому в понеділок почався відбір присяжних у справі, що розглядається в Нью-Йорку, в якій Трамп звинувачується у фальсифікації ділової документації з метою приховати платежі за нерозголошення передбачуваних позашлюбних зв’язків. Вибір присяжних може зайняти кілька днів, після чого відбудуться вступні заяви та свідчення свідків.

Колишній адвокат Трампа Майкл Коен, який дав свідчення про те, що він здійснював виплати Деніелс, входять до свідків на процесі.

Трамп заявив, що планує дати свідчення на свій захист.

Трамп – перший екс-президент США, якому пред’явлено кримінальні звинувачення та загрожує ув’язнення у разі визнання його винним.

Передбачається, що судовий процес проти Трампа триватиме протягом півтора місяця.

Колишній президент і передбачуваний кандидат у президенти від Республіканської партії на виборах у листопаді неодноразово відкидав висунуті проти нього звинувачення і виступав з критикою на адресу судді Верховного суду Нью-Йорка Хуана Мерчана.

Оскільки Трамп зобов’язаний бути присутнім у суді, цей процес майже напевно змусить його надовго відмовитися від участі у передвиборчій кампанії.

Нагадаємо, серед представників адміністрації президента США Джо Байдена зростає занепокоєння через відмову Палати представників у Конгресі розглядати запит на надання додаткової допомоги Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...