У Білому домі не можуть домогтись від Конгреса схвалення допомоги Україні — Bloomberg

Поділитися:

Серед представників адміністрації президента США Джо Байдена зростає занепокоєння через відмову Палати представників у Конгресі розглядати запит на надання додаткової допомоги Україні.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

На умовах анонімності представники адміністрації Байдена у коментарях журналістам видання зазначають, що у Білого дому не має альтернативного плану окрім схвалення Конгресом 60 млрд доларів додаткової допомоги Україні.

За словами одного з представників Білого дому, наразі європейські партнери України подолати власні проблеми із затримкою допомоги Україні та почати використовувати прибутки від заморожених активів РФ.

Водночас інше джерело зазначило, що Європейські країни також повинні терміново відповісти на прохання України та надати країні більше систем протиповітряної оборони Patriot зі своїх запасів.

Депутати Європарламенту у четвер, 11 квітня, відмовились схвалювати аудит бюджету Євроради та Ради ЄС на 2022 рік, намагаючись змусити європейських лідерів схвалити передачу Україні додаткових систем ППО Patriot.

Нагадаємо, Майк Помпео, який очолював Держдеп США за президентства Дональда Трампа, приєднався до республіканців, які закликають проголосувати багатомільярдну допомогу Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...