У Держдепі прокоментували псевдореферендуми

Поділитися:

Ознаками невдачі і слабкості росії та її керівництва, а також «крайньою зневагою» до ООН вважають у Білому Домі псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях та мобілізацію у рф. Таку заяву зробив Державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в ООН.

«Самі принципи, які ми зібралися тут відстоювати цього тижня у хартії суверенітету, незалежності, територіальної цілісності, — це те, на що росія затято нападає, зокрема через спроби провести ці «референдуми» і покласти навіть більше сил для захоплення суверенної території України», – сказав він.

На думку Держсекретаря США, усі останні дії рф щодо фальшивих референдумів і часткової мобілізації пояснюються лише одним –  втратами на полях битв.

«В останні тижні ми спостерігаємо значні успіхи України на своїй землі, захопленій російськими військами з моменту початку агресії 24 лютого. Це також час, коли сама Росія зазнає серйозних поразок на полі бою, і навіть деякі з її найближчих партнерів явно висловлюють глибоке занепокоєння з приводу того, що робить росія, та наслідків, які це має для країн у всьому світі», – заявив дипломат.

Блінкен повторив, що США ніколи не визнають фіктивні «референдуми» чи будь-які кроки росії з анексії української території.

Тим часом у Пентагоні плани кремля називають інформаційною операцією, завдання якої – «відволікти увагу від того складного стану, в якому зараз перебувають російські військові», – заявив речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

«Ми бачили, як вони робили це в 2014 році, і це виглядає приблизно так: Спочатку маріонеткові чиновники, як ви бачите в пресі зараз, заявляють, що збираються провести референдуми, а потім вони будуть використовувати це як основу для того, щоб спробувати заявити про легітимність анексії суверенної української території», – сказав він.

Позицію США щодо фальшивих російських референдумів та мобілізації у рф підтримують і у Великій Британії. Міністр оборони Бен Воллес вважає указ владіміра путіна про часткову мобілізацію поразкою рф у війні з Україною.

За словами міністра, путін порушив власну обіцянку не проводити мобілізацію та підтвердив такими діями, що вторгнення рф в Україну провалюється.

«Порушення президентом путіним власних обіцянок не мобілізувати частину населення та незаконна анексія частини України є визнанням того, що його вторгнення провалюється. Він і його міністр оборони відправили на смерть десятки тисяч своїх громадян, погано оснащених і погано керованих. Жодні погрози та пропаганда не можуть приховати той факт, що Україна перемагає у цій війні, міжнародна спільнота є єдиною, а росія стає глобальною парією», – сказав Воллес.

Нагадаємо, окупанти планують провести з 23 по 27 вересня псевдореферендуми про приєднання до росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
21 Травня 2024 року - 11:43
У Міжнародний день музеїв, який відмічають щорічно 18 травня, у...
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...