Stryker замість танків – у новому великому пакеті допомоги від США

Поділитися:

Бойові броньовані машини Stryker, додаткова артилерія, боєприпаси та броня увійдуть до нового великого пакету допомоги від США для України. Утім, очікуваних танків у ньому не буде.

Про це пише Politico.

Видання, посилаючись на поінформованих джерел, повідомило про те, що США планують оголосити про новий великий пакет озброєнь для України 20 січня у Німеччині під час засідання Контактної групи з питань оборони України на американській військовій базі «Рамштайн».

Як зазначається в публікації, пакет, ймовірно, включатиме кілька восьмиколісних броньованих бойових машин Strykers, виготовлених General Dynamics Land Systems, а також ракети GLSDB, які мають радіус дії приблизно 100 миль (160 км).

Водночас, наразі адміністрація Байдена не планує надсилати до України 70-тонний основний бойовий танк армії США «Абрамс» з огляду на складність його технічного обслуговування, а також пакет не включатиме армійську тактичну ракетну систему великої дальності, яка може досягти москви.

Як зазначає Politico, зустріч у форматі «Рамштайн» цієї п’ятниці обіцяє стати однією з найбільш значущих, оскільки на ній ітиметься про те, як підготувати Україну до наступних непростих місяців бойових дій.

Нагадаємо, цього тижня Нідерланди оголосили про наміри надати Україні Patriot услід за Сполученими Штатами й Німеччиною. Водночас близько сотні українських військових, які стануть операторами й техперсоналом систем протиповітряної оборони Patriot, почали навчання у США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...