США планують передати ВСУ дрони-камікадзе

Поділитися:

США замовляють для українських військових 10 дронів-камікадзе Switchblade 600. Для підписання контрактів з виробниками наразі готуються відповідні документи. Про це повідомила речниця Пентагону Джесіка Максвел у листі Defense News.

Про терміни поставок безпілотників поки невідомо. За словами речниці Пентагону, контракт мають укласти протягом місяця.

Нагадаємо, дрони-камікадзе виробляє компанія AeroVironment. На сьогодні українські військові вже мають у своєму арсеналі Switchblade 300 — менший варіант таких безпілотників. Натомість, Switchblade 600 можуть пролетіти понад 40 км і зависнути над ціллю протягом 40 хвилин, перш ніж атакувати протитанковою боєголовкою. Але найбільшою перевагою Switchblade 600 є здатність уражати броньовану техніку. Максимальна швидкість атаки — 185 км/год.

Переваги таких безпілотників особливо будуть важливими для ВСУ, коли вони звільнятимуть південь України та Крим. Про це розказав експерт з російських безпілотників Центру військово-морських сил Семюель Бендет. За його словами, ці дрони можна буде використовувати для ударів по російських військах і техніці.

За словами фахівця, менш складні дрони теж можна використовувати для пошуку ворожих цілей, але російські війська використовують радіоелектронну боротьбу, щоб відстежити пілотів і завдати удару у відповідь. Натомість Switchblade 600 працюватимуть за межами діапазону роботи російських систем.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...