США і Японія зміцнять оборонний альянс на тлі зростаючої напруженості з Китаєм, — Bloomberg

Поділитися:

На думку експертів, США прагнуть активізувати співпрацю союзників у регіоні між собою, щоб зміцнити оборонний альянс з метою протистояти зростаючому військовому тиску Китаю.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У середу, 10 квітня, в межах візиту прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіда до США відбудеться його зустріч із президентом Джо Байденом, основною темою якої є поліпшення координації між оборонними галузями двох країн.

Лідери двох країн планують попрацювати над формуванням ради з оборонної промисловості та питаннями безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема в Південнокитайському морі, щоб створити багаторівневу оборонну мережу з іншими країнами-союзниками.

Насамперед, як повідомляють інсайдери видання, йдеться про те, щоб розширити повноваження і функції працівників на японських верфях, які обслуговують кораблі ВМС США. Це дасть змогу поліпшити координацію та логістику технічного обслуговування американських кораблів і допоможе впоратися з нестачею робітників певної кваліфікації.

Крім того, США спільно з Японією обговорять виробництво ракети Patriot-3 як нового проєкту ради з оборонної промисловості. Наразі система виробляється в Японії, проте характеризується значною перевитратою коштів, тому новий проєкт спрямований на пошуки більш ефективного створення системи озброєнь.

Нагадаємо, Росія і Китай домовилися почати діалог про євразійську безпеку з метою «подвійної протидії» європейсько-атлантичному альянсу на чолі зі США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...