Росія та Китай працюватимуть над «подвійною протидією» Альянсу під проводом США, – Bloomberg

Поділитися:

Росія і Китай домовилися почати діалог про євразійську безпеку з метою «подвійної протидії» європейсько-атлантичному альянсу на чолі зі США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Ми маємо спільну мету — підвищення безпеки в Євразії», — заявив у вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції зі своїм китайським колегою Ван І в Пекіні. «Ми домовилися з нашими китайськими друзями почати діалог і залучити інші країни-однодумці до нас». Лавров додав, що Ван запропонував ідею «подвійної протидії» США та їх союзникам у відповідь на «подвійне стримування» західних країн проти Росії та Китаю.

У понеділок Китай заявив, що не намагався отримати вигоду від війни Росії в Україні після того, як США попередили союзників про те, що Пекін посилив свою підтримку Москви, зокрема шляхом надання геопросторової розвідки, щоб допомогти їй у її вторгненні.

Президент Джо Байден висловив занепокоєння з цього приводу Сі Цзіньпіну під час їхньої недавньої телефонної розмови, заявила речник Ради національної безпеки Білого дому Едрієнн Вотсон.

Міністр фінансів США Джанет Єллен під час свого візиту до Китаю підкреслила актуальність цього питання, заявивши, що його банки та експортери не повинні зміцнювати військовий потенціал Росії. Вона попередила, що «вони зіткнуться зі значними наслідками, якщо це зроблять».

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки відсутні докази того, що Китай безпосередньо надає росії військову допомогу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...