Сенат США підтримав допомогу Україні під час тестового голосування, але Конгрес є перешкодою – Bloomberg

Поділитися:

Сенат США під час тестового голосування сигналізував про підтримку військової допомоги Україні та Ізраїлю, коли республіканці зняли чотиримісячну блокаду пакету допомоги у сфері безпеки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Але фінансування все ще стикається з важкою боротьбою в Палаті представників, де лідери республіканців наполягали на тому, щоб США спершу запровадили більш сувору політику контролю за кордоном.

У середу сенатори-республіканці заблокували ширший пакет допомоги, включаючи двопартійну угоду щодо контролю за дотриманням кордону, після того, як лідер президентських перегонів від Республіканської партії Дональд Трамп і лідери Палати представників партії засудили компроміс.

Сенат проголосував за те, щоб розпочати розгляд окремого пакету військової допомоги за підтримки лідера республіканців Мітча МакКоннелла, який зробив допомогу Україні головним пріоритетом після того, як Володимир Путін віддав наказ про російське вторгнення два роки тому. Проте спротив таких жорстких республіканців, як Ренд Пол з Кентуккі, може відкласти остаточний перехід до вихідних або пізніше.

Нагадаємо, у середу, 7 лютого, Сенат США провалив процедурне голосування за законопроєкт, що передбачає допомогу Ізраїлю, Україні і посилення заходів контролю на південному кордоні Штатів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....