Сенат США провалив законопроєкт щодо допомоги Україні

Поділитися:

У середу, 7 лютого, Сенат США провалив процедурне голосування за законопроєкт, що передбачає допомогу Ізраїлю, Україні і посилення заходів контролю на південному кордоні Штатів.

Зазначається, що у Сенаті США не знайшлося достатньої кількості голосів на підтримку компромісного законопроєкту про безпеку кордонів, який передбачав виділення 118 мільярдів доларів. Понад 60 мільярдів мали виділити на допомогу Україні, понад 14 мільярдів – Ізраїлю.

Щодо цього законопроєкту демократи та республіканці домовлялися кілька місяців, проте республіканці опираються його ухваленню. Під час голосування не набралось необхідних 60 голосів – було 49 проти 50. Каменем спотикання стало питання захисту кордонів.

Як відомо, проти законопроєкту проголосували лідери демократів та республіканців у Сенаті – Чак Шумер та Мітч МакКоннелл.

Провальне голосування за законопроєкт прогнозували ще напередодні, оскільки його відмовилися підтримувати республіканці.

Тепер, як очікується, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер має винести процедурне голосування щодо пакету екстреної допомоги для Ізраїлю та України, в якому скасовується угода про кордон. Це голосування може відбутися пізніше сьогодні ж.

Як повідомлялося раніше, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер планував подати законопроект, який передбачає фінансування України, Ізраїлю та Гази без включення двопартійної угоди щодо безпеки кордонів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...