Сенат США готовий визнати геноцидом дії росіян в Україні

Поділитися:

Комітет Сенату з міжнародних відносин підтримав резолюцію про визнання геноцидом дії росії в Україні.

Про це йдеться на сайті комітету.

За інформацією, 7 грудня комітет Сенату верхньої палати Конгресу з міжнародних відносин підтримав запропоновану групою резолюцію.

Рросійський президент владімір путін «своїми діями та словами неймовірно чітко дав зрозуміти, що його мета – знищити український народ», – заявив співголова комітету сенатор Джим Ріш,

За його словами, ухвалений документ засуджує активний геноцид проти українського народу та закликає уряд США співпрацювати з союзниками, щоб запобігти майбутнім актам геноциду. Також резолюція підтримує розслідування, за результатами яких мають притягнути злочинців до відповідальності.

«Ми повинні й надалі робити все можливе, щоб підтримати український народ у його боротьбі за виживання», — наголосив сенатор.

Водночас голова так званої Гельсінської комісії сенатор-демократ Бен Кардін переконаний, що «злочини, які скоюються проти українського народу під час незаконної та неспровокованої війни путіна, суперечать численним міжнародним конвенціям і можуть бути охарактеризовані лише як геноцид».

«Український народ продемонстрував свою рішучість і здатність відбивати напади, які тривають, але невинні життя продовжуватимуть гинути, поки росія не зрозуміє наслідки їхніх мерзенних дій. Має бути відповідальність», — сказав Кардін.

Зокрема, резолюція містить наступні головні тези:

  • Засудження росії за вчинення актів геноциду проти народу України;
  • заклик США разом із союзниками по НАТО та Європейському Союзу підтримати уряд України для запобігання подальшим актам російського геноциду проти українців;
  • підтримка трибуналів та міжнародні кримінальні розслідування для притягнення російських політичних лідерів і військовослужбовців до відповідальності за агресивну війну, воєнні злочини, а також злочини проти людяності та геноцид;
  • заклик до президента США застосувати санкції на кшталт санкцій зі списку Магнітського до осіб, відповідальних або причетних до геноциду рф в Україні.

Повідомляється що співавторами резолюції виступили як демократи, так і республіканці. Утім точна дата розгляду цієї резолюції Сенатом поки невідома.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....