Новий прем’єр-міністр Британії Ліз Трасс відвідає Київ

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський заявив, що з нетерпінням чекає на початок співпраці з новим прем’єр-міністром Великобританії Ліз Трасс. Водночас він подякував її попередникові Борису Джонсону.

«Я з не меншим нетерпінням чекаю на початок співпраці з новим прем’єр-міністром Великобританії, пані Ліз Трасс», — сказав Зеленський. «Ми в Україні добре її знаємо – вона завжди була на світлій стороні європейської політики».

«І я вірю, що разом ми зможемо зробити набагато більше для захисту наших країн та припинення всіх руйнівних зусиль росії», – додав він.

Зеленський тепло привітав Трас після того, як попрощався з прем’єр-міністром Борисом Джонсоном, який пішов, з яким він розмовляв раніше у понеділок.

«Зазвичай кажуть, що в політиці немає дружби, але Борис — це той випадок, коли ви розумієте один одного з півслова, коли дружба існує, коли вона міцна і коли вона справді зміцнює обидві наші держави», — сказав Зеленський. «Починаючи з перших хвилин повномасштабної війни росії проти України та Європи Борис був з нами. Його першим і найважливішим питанням завжди було: «Чим ще я можу допомогти?».

«Я хочу наголосити: навіть до 24 лютого ми завжди відчували, що Великобританія була разом з Україною», – додав він. «Сьогодні я подякував Борису від імені всіх українців, і я впевнений, що це справді багатомільйонне українське «дякую».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....