Білорусь на навчаннях відпрацьовуватиме захоплення території України

Поділитися:

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що армія Білорусі планує відпрацьовувати на своїх навчаннях «звільнення» територій. Це може стосуватися захоплення прикордонних українських територій, а також він прокоментував ризик вторгнення білоруських військ.

Командно-штабне навчання заплановане на 8-14 вересня. На ньому приділять час веденню маневреної оборони з наступним переходом у контрнаступ із визволенням території, яку тимчасово захопив супротивник.

Про це Громов повідомив під час брифінгу.

Особливістю цих навчань є те, що Білорусь вперше відпрацьовує питання «звільнення тимчасово окупованих територій», а також контрнаступу та виходу на державні кордони. До навчань залучать російських військових та країни ОДКБ. Також для них задіяно західне оперативне командування Білорусі.

«Хочу наголосити, що за задумом командно-штабного навчання передбачається звільнення частини втраченої території умовної держави. Не виключається, що під так званою втраченою територією маються на увазі прикордонні райони Волинської, Рівненської та Житомирської областей», – заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Громов стверджує, що це відповідає ідеї виконання спільної роботи так званої Союзної держави (мається на увазі росія та Білорусь) на українському напрямі. Так чи інакше, українські військові підготовлені до будь-якого сценарію. Також він додав, що ризик вторгнення білоруських військ на українські землі або настання ворогів з територій Білорусі залишається низьким.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...