2,3 млрд фунтів виділить Британія у 2023 році на підтримку України

Поділитися:

Велика Британія виділить 2,3 млрд фунтів стерлінгів у 2023 році на допомогу Україні.  Таку обіцянку озвучив міністр оборони країни Бен Уоллес.

Про це повідомляє The Guardian.

«Ще 2,3 мільярда фунтів стерлінгів буде виділено наступного року, і ми подбаємо про те, щоб вони мали необхідні їм системи озброєння, і зараз Сполучене Королівство допоможе їм закупити їх в інших країнах світу», — заявив Уоллес.

«Ми надамо їм системи озброєння, які відповідають їхнім радянським зразкам. Нещодавно ми пожертвували тисячі зенітних ракет, щоб вони могли збивати безпілотники», – додав він.

Крім того, за словами міністра,  для максимального покращення координації протиповітряної оборони ЗСУ на землі Британія постійно допомагає знаннями та ділиться досвідом.

До того ж, Британія робить все можливе, щоб Україна могла перемогти і на землі, щоб вона могла відтіснити російські сили.

«Я звернув увагу на вчорашні коментарі Гордона Брауна, що дуже важливо, щоб ми вказали і нагадали світові, що ми бачимо, як росія порушує міжнародне право, систематично бере участь у воєнних злочинах, зґвалтуваннях і тому подібних речах, і не можна ігнорувати, що ми всі повинні протистояти цьому і переконатися, що росія розуміє, що якщо вона не припинить те, що робить зараз, то це матиме довгострокові наслідки», – заявив Уоллес.

Нагадаємо, Велика Британія наступного року надасть Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів на £250 млн ($304,7 млн). Така допомога повинна забезпечити постійний потік критично важливих снарядів для українських військ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...