Росіяни просуваються на фронті внаслідок нестачі у ЗСУ ППО – ISW

Поділитися:

Аналітики вважають, що українська протиповітряна оборона залишається обмеженою.

Слабкість та обмеженість української протиповітряної оборони дозволяє російським окупаційним військам швидко просуватися вперед на землі, зокрема поблизу Часового Яру.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Здатність російських літаків діяти на глибині понад 100 кілометрів в українському повітряному просторі поблизу лінії фронту без значних втрат вказує на те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі наразі є недостатньою, щоб стримувати або забороняти російським літакам діяти”, — йдеться у тексті звіту.

А оскільки російські літаки можуть вільно себе почувати на певних критично важливих ділянках фронту та прикривати піхоту з повітря, це дозволяє російським окупаційним військам просуватись вперед й на землі.

“Українським силам все ще доводиться витрачати значні кошти на укомплектування матеріально-технічних засобів і визначати пріоритети в розподілі своїх обмежених засобів ППО на різних ділянках фронту, що дозволяє російській авіації підтримувати більш послідовні і швидкі успіхи на землі, зокрема в районі Часів Яру”, — зазначили в ISW.

Нагадаємо, директор ЦРУ Вільям Бернс попередив американських законодавців: якщо США не нададуть військової підтримки, Україна може програти війну проти Росії до кінця року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...