Британська розвідка оцінила ефективність іранських дронів

Поділитися:

Іранські шахіди Shahed-136, на які росія покладала одну з вирішальних ролей у війні проти України, недостатньо ефективні, а їхнє значення значно перебільшено.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

Аналітики зазначають, що російські окупанти використовують їх щонайменше з серпня. І вочевидь, що головною метою їх застосування було нанесення ударів у глибокому тилу. Утім, попри заявлену дальність польоту, яка нібито становить 2500 км, ці БПЛА мають невелике вибухове навантаження. Тож малоймовірно, що такий безпілотник здатен впоратися із вказаними завданнями. А росія, швидше за все, закупила іранські дрони саме для виконання таких функцій.

«Навряд чи він задовільно виконуватиме функцію глибокого удару, для якої росія, ймовірно, прагнула його використовувати. Зважаючи на те, що російські тактичні бойові літаки все ще досягають обмеженого ефекту над територією України, відсутність надійних, стійких і точних ударних можливостей оперативного рівня є, ймовірно, однією з найбільш значних прогалин у можливостях росії в Україні», – йдеться у документі.

У Генштабі повідомили, що загалом російські окупанти вже використали 86 Shahed-136, з них 60% були знищено українськими захисниками.

«Іранські БПЛА повільні і літають на малих висотах, що перетворює їх на легку мішень для звичайних засобів протиповітряної оборони. росія досягла певного успіху, лише атакуючи кількома БПЛА одночасно», – зауважують експерти.

Нагадаємо, за даними української розвідки, росія замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе «Шахід».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...