Україна знову знижує процентну ставку після отримання життєво необхідної допомоги США, – Bloomberg

Поділитися:

Центральний банк України знизив витрати на запозичення більше, ніж очікувалося, оскільки інфляція продовжувала сповільнюватися, а влада в Києві вітала мільярди доларів іноземної допомоги для протидії вторгненню Росії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Національний банк України знизив облікову ставку на цілий відсотковий пункт до 13,5% у четвер. Один аналітик в опитуванні Bloomberg очікував цього кроку, тоді як більшість економістів очікували зниження на півпункту.

«Продовження міжнародної фінансової підтримки та заходи щодо посилення стійкості державних фінансів забезпечать подальшу макрофінансову стабільність, необхідну для сталого економічного відновлення», — йдеться в заяві центрального банку.

Політики несподівано відновили послаблення минулого місяця, підкресливши прогрес у стримуванні зростання цін і «позитивні зміни» в перспективах іноземної допомоги після того, як війна вступила в третій рік. Президент Джо Байден у середу підписав пакет, який включав 61 мільярд доларів допомоги Україні, заявивши, що допомога почне надходити протягом «годин».

Нагадаємо, економічне зростання США впало до майже дворічного мінімуму в минулому кварталі, тоді як інфляція підскочила до незручних рівнів, перервавши серію сильного попиту та приглушеного цінового тиску, які підживлювали оптимізм щодо м’якої посадки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...