Економіка США сповільнюється, а інфляція зростає, – Bloomberg

Поділитися:

Економічне зростання США впало до майже дворічного мінімуму в минулому кварталі, тоді як інфляція підскочила до незручних рівнів, перервавши серію сильного попиту та приглушеного цінового тиску, які підживлювали оптимізм щодо м’якої посадки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з початковою оцінкою уряду, валовий внутрішній продукт зріс на 1,6% у річному вимірі, що нижче всіх прогнозів економістів. Головний двигун зростання економіки — особисті витрати — зростали повільніше, ніж прогнозувалося, на 2,5%. З 2022 року ширший торговельний дефіцит зменшив зростання найбільше.

Як показало звіт Бюро економічного аналізу в четвер, показник базової інфляції, який уважно стежать, зріс на 3,7% вище, ніж очікувалося, що стало першим квартальним прискоренням за рік.

Цифри свідчать про помітну втрату імпульсу на початку 2024 року після того, як економіка завершила напрочуд сильний рік. У зв’язку зі зростанням інфляції керівники Федеральної резервної системи, від яких вже очікувалося, що під час зустрічі наступного тижня будуть тримати процентні ставки на високому рівні за два десятиліття, можуть зіткнутися з новим тиском щодо подальшої відстрочки будь-яких скорочень і навіть розглянути питання про те, чи достатньо висока вартість запозичень.

Нагадаємо, Європейський Союз оцінює потенційні санкції проти понад десятка компаній, які продовжували закуповувати обмежені товари в блоку та постачати їх до Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...