США та Великобританія перевіряють 20 мільярдів доларів криптовалютних переказів на російську біржу, – Bloomberg

Поділитися:

США та Велика Британія перевіряють понад 20 мільярдів доларів криптовалютних транзакцій, які пройшли через російську віртуальну біржу. У рамках зусиль союзників по боротьбі з ухиленням від санкцій, які підтримують війну Володимира Путіна в Україні.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Платежі, що перевірялися, проходили через московську криптобіржу Garantex з використанням прив’язаної до долара криптовалюти Tether. Перекази відбулися після того, як Garantex потрапив під санкції США та Великої Британії за підозрою у сприянні фінансовим злочинам і незаконним операціям у Росії, сказали вони.

Розслідування показує, що Захід продовжує боротися за рішуче перекриття грошового потоку в Росію, незважаючи на розбудову режиму санкцій, набагато масштабнішого, ніж вважали багато спостерігачів можливим до того, як сили Путіна почали повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Росії вдалося щоб запобігти широко прогнозованому економічному колапсу, побудувавши широку мережу обхідних шляхів, включаючи офшорні перевезення нафти, обмін технологіями через треті країни та зашифровані транзакції цифрової валюти.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь пообіцяв ще більше скоротити допомогу з безробіття, ризикуючи негативною реакцією напередодні виборів до Європарламенту, оскільки він намагається приборкати шалений дефіцит бюджету та продовжувати програму економічних реформ президента Еммануеля Макрона.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...