У Мінсоцполітики розповіли про порядок нарахування субсидій

Поділитися:

З 5 жовтня стартує масовий розрахунок житлової субсидії на опалювальний сезон 2022-2023 років. Необхідна інформація про доходи осіб надійде від Державної податкової служби та ПФУ, а також від виконавців комунальних послуг – розмір внесків/платежів, цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це повідомили у Мінсоцполітики.

Наразі субсидію в Україні отримує 2,2 мільйона домогосподарств, згідно з даними Мінсоцполітики. Із них близько 200 тисяч отримувачів проживають на тимчасово окупованій території.

Взимку кількість отримувачів субсидій зросте на 27% і становитиме приблизно 2,8 млн домогосподарств. Такі очікування озвучили у відомстві.

«Загальна чисельність отримувачів (субсидій) наразі налічує 2,2 млн домогосподарств. Взимку зазвичай ця цифра збільшується, тому очікуємо на рівні минулорічних показників – близько 2,5-2,8 млн отримувачів», – говориться у повідомлені.

Розмір субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг та обсягом обов’язкового платежу. Тобто знаючи доход сім’ї, а також членів сім’ї можна самостійно розрахувати розмір обов’язкового платежу та орієнтовний розмір субсидії. Додамо, що житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний та неопалюваний сезони.

На сьогоднішній день середньомісячний розмір нарахувань на одне господарство дорівнює  1700-1800 грн.

У бюджеті на поточний рік передбачено 37,9 млрд грн субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу та твердого палива.

За словами голови відомства Оксани Жолнович, цієї суми вистачить для надання вказаних видів державної підтримки.

З 2023 року Мінсоцполітики передає призначення та виплату житлових субсидій Пенсійному фонду.

Голова правління ПФУ Євген Капінус повідомив, що повноваження щодо призначення та виплати будуть у Пенсійному фонді вже у грудні 2022 року.

Для того, щоб отримати субсидію, потрібно звернутися до ЦНАПу, уповноваженої посадової особи виконавчого органу територіальної громади, органу соціального захисту населення або через портал «Дія». Подати на субсидію можуть і ті, хто її раніше не отримував.

Виплату коштів буде здійснено через банки та Укрпошту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...