Соледар і Бахмут тримаються, але ситуація критична

Поділитися:

Російські окупанти все ще намагаються прорвати оборону ЗСУ, захопити Соледар і вийти на адміністративні кордони Донецької області.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

За інформацією, найзапекліші бої тривають у районах населених пунктів Соледар, Парасковіївка, Бахмут та Кліщіївка.

«Росіяни також без успіху намагаються наступати на Авдіївському напрямку, а на Куп’янському та Лиманському не залишають спроб покращити тактичне становище. На решті ділянок окупанти обороняються або ведуть обстріли», – йдеться у зведенні.

Заступниця голови Міноборони України Ганна Маляр, коментуючи ситуацію на Донеччині, зазначила, що «Противник продовжує наступ в районі Соледару. Мета ворога – прорвати оборону наших військ і захопити місто. Продовжуються також спроби оточити Бахмут. Для цього ворог використовує загони вагнерівців та регулярних військ», – повідомила вона. Утім, усі спроби окупантів захопити Соледар зазнають невдач. Околиці міста сьогодні фактично усіяні тілами загарбників.

«Незважаючи на це, путінські війська рухаються прямо по тілах своїх загиблих бійців. Наші захисники виявляють максимальну стійкість та героїзм», – додає Маляр.

Нагадаємо, 9 грудня заступник начальника головного оперативного управління генштабу України Олексій Громов заявив, що у разі захоплення росіянами Донбасу, наступним кроком стане спроба окупації Запоріжжя.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...