Зеленський повідомив про остаточні домовленості із Байденом стосовно ATACMS

Поділитися:

У нових пакетах допомоги є основні пріоритети: захист неба, артилерія, далекобійна зброя і швидка поставка.

Далекобійні ракети ATACMS, швидше за все, будуть передані Україні в пакеті допомоги від США. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після розмови з Джо Байденом.

У відеозверненні лідер країни сказав:

А сьогоднішній результат – у домовленостях про “ATACMS” для України всі точки розставлені. Дякую, пане Президенте! Дякую, Конгресу! Дякую, Америко!

За словами президента, у нових пакетах допомоги є чотири основні пріоритети, які полягають у захисті неба, сучасній артилерії, далекобійній зброї і, що важливо, щоб вказане обладнання було доставлене швидко.

Зеленський наголосив, що важливим моментом також є початок підготовки двосторонньої угоди про безпеку. Він сказав:

Дуже важливо і те, що наші команди – Україна та Сполучені Штати – розпочали роботу над двостороннім договором безпеки. Можемо зробити так, щоб наша угода стала справді зразковою і принесла не лише більше безпеки нашим народам, а й допомогла всій європейській історії рухатися правильно та лише мирно

Протягом останнього року Київ говорив про надання ракет дальністю до 300 км, проте адміністрація США постійно відкладала це питання. Надання цих ракет передбачено постановою Конгресу, прийнятою в суботу, проте там міститься посилання на можливість адміністрації відмовитися від постачання, якщо це відповідатиме інтересам національної безпеки.

Нагадаємо, свій варіант припинення війни в Україні французький президент Емманюель Макрон представив під час Олімпіади в Парижі. Володимир Зеленський вважає, що запропонований Макроном мирний план неможливий, адже для кремлівського диктатора путіна немає ніякого перемир’я.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...