ЄС може ускладнити отримання віз для росіян

Поділитися:

Росіянам, які подорожують до Європейського Союзу, доведеться платити більше та долати додаткові бюрократичні труднощі, щоб отримати короткострокову візу – це передбачає компромісне рішення щодо візових обмежень, повідомляє Bloomberg.

За даними видання, компромісне рішення передбачає збільшення візового збору з 35 до 80 євро, збільшення строків оформлення віз та кількості необхідних документів.

Але, за словами чеського міністра закордонних справ Яна Ліпавського, уряд Чехії, який зараз головує в ЄС, запропонує повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму з росією та білоруссю на зустрічі міністрів закордонних справ у Празі 30-31 серпня.

Тим часом у Європарламенті підтримують заборону на видачу шенгенських віз для громадян російської федерації у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну. Про це повідомляє Spiegel.

«Мені важко уявити, що в нас є одночасно біженці з України і росіяни, які насолоджуються тут життям.Ми не хочемо, щоб ті, хто частково відповідальний за війну, зараз проводили б у нас відпустку», – заявив Голова провідної фракції Європарламенту Європейської народної партії Манфред Вебер.

Нагадаємо, Латвія, Чехія та Естонія призупинили видачу росіянам шенгенських туристичних віз, Фінляндія оголосила, що обмежить їхню кількість.

Деякі інші країни ЄС, наприклад, Португалія, Угорщина, Кіпр, Греція висловилися проти такого заходу. Ідею заборонити видачу віз росіянам не підтримав і верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель. Німеччина також дала зрозуміти, що не згодна з цією ідеєю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...