Естонія заборонила в’їзд росіянам із шенгенськими візами, на черзі Данія

Поділитися:

З 18 серпня росіян не пускатимуть до Естонії, якщо вони отримали шенгенську візу від Естонської Республіки. Про це повідомило естонське видання ERR.EE.

Обмеження стосується громадян рф, метою яких є туризм, бізнес, спорт чи культура. Однак заборона не поширюється на тих росіян, які мають документи, отримані в інших країнах Шенгенської зони. Крім того, винятками є російські дипломати та люди, пов’язані з міжнародними перевезеннями; а також ті, хто мають відповідні дозволи на роботу в Естонії та близьких родичів громадян Естонії, які мають право на постійне проживання.

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс вважає таку санкцію об’єктивною та необхідною, оскільки своєю агресією щодо України росія нападає також і на європейські цінності та свободи.

«Тому у громадян росії не може бути само собою зрозумілої свободи насолоджуватися можливостями, які надають ті самі європейські цінності і свободи, які пропонує Європейський Союз: чи то відпочинок, освіта або підприємницька діяльність», – заявив Ляенеметс. За його словами, з усієї кількості виданих російським громадянам віз близько 53 тис. були оформлені для поїздок з метою туризму та бізнесу.

«У середньому в день в Естонію в’їжджає близько 2,5 тис. громадян росії, з яких близько 1250 приїжджають за короткостроковою візою. Половина з них у свою чергу видана Естонією, решта видана іншими шенгенськими країнами. Тому ця міра має певний обмежений вплив, проте для досягнення реального санкційного ефекту слід було б запровадити візові обмеження з боку всіх країн Євросоюзу», – зазначив міністр.

Тим часом обмежити в’їзд російських туристів планує й Данія. Очільник МЗС Данії Еппе Кофод сподівається, що ЄС ухвалить спільне рішення про заборону видачі туристичних віз росіянам. Про це повідомляє TV2.

«Якщо це не вдасться зробити спільним рішенням, з данської сторони ми розглянемо можливість введення обмежень, які ще більше скоротять кількість російських туристичних віз», — зазначив Єппе Кофод. Він наголосив, що росіяни не повинні подорожувати і жити розкішним життям, доки російська армія бомбить міста України. «Я вважаю дуже ганебним те, що російські туристи можуть засмагати і жити розкішним життям на півдні Європи, тоді як українські міста бомблять до невпізнання», – наголосив міністр.

Нагадаємо, 13 серпня міністр імміграції Данії Кааре Дібвад заявив, що уряд Данії виступає за обмеження видачі шенгенських віз громадянам росії. Проте вважає за краще зробити це разом із усіма країнами ЄС.

Чехія, яка нині головує у Раді ЄС планує порушити питання заборони видачі віз росіянам на неформальній зустрічі глав МЗС наприкінці серпня.

 

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...