Все більше країн підтримують вступ України до НАТО

Поділитися:

Майже третина країн НАТО вже підтримали бажання України вступити до Альянсу. Зокрема, президент Чехії Мілош Земан, президент Естонії Алар Каріс, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Науседа, президент Північної Македонії Стево Пендаровський, президент Чорногорії Міло Джуканович, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоганніс та президентка Словаччини Зузана Чапутова підписали спільну заяву, в якій твердо підтримали рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо майбутнього членства України в Альянсі.

Також глави держав у спільному документі засудили анексію росією українських територій і закликали НАТО збільшити військову допомогу Україні.

«Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо спроб росії анексувати будь-яку українську територію», – вказують вони.

Нагадаємо, у п’ятницю Володимир Зеленський оголосив про підписання Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

Натомість у Вашингтоні заявили про продовження політики «відкритих дверей» в НАТО, однак рішення про можливий вступ України мають ухвалити всі країни-учасниці блоку.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...