Військові зусилля України у критичній точці на тлі російських ракетних атак – Bloomberg

Поділитися:

Ракетні удари росії по українській енергетичній системі, бомбардування Харкова та просування вздовж лінії фронту викликали занепокоєння, що військові зусилля Києва наближаються до критичної точки через гостру нестачу боєприпасів та живої сили.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“,

Ракетні атаки росії по енергетичній системі України, бомбардування Харкова та просування вздовж лінії фронту викликають занепокоєння, що військові зусилля Києва наближаються до критичної точки. Про це пише видання Bloomberg з посиланням на своїх співрозмовників.

“Ракетні атаки росії по енергетичній системі України, бомбардування її другого за величиною міста та просування вздовж фронту викликають занепокоєння, що військові зусилля Києва наближаються до критичної точки. Страшенна нестача боєприпасів і живої сили на фронті протяжністю 1200 кілометрів і прогалини в протиповітряній обороні свідчать про те, що Україна перебуває в найбільш крихкому моменті за понад два роки війни”, – пише видання з посиланням на західних чиновників.

Зазначається, що ризик полягає в краху української оборони, події, яка дасть кремлю можливість зробити значний прогрес вперше з початкових етапів війни.

“Наступні кілька місяців стануть найважчим випробуванням для України, оскільки громадськість буде виснажена війною, особливо в місті Харків на сході країни, яке зазнало особливого обстрілу”, – додає видання.

Також зазначається, що росія збирається забезпечити 6 мільйонів снарядів цього року завдяки нарощеному виробництву та поставкам із Північної Кореї та Ірану.

“США не бачать жодних ознак неминучого прориву російських військ, заявив американський чиновник на умовах анонімності. Але моральний стан України низький, і не можна виключити можливість розвалу її армії, сказав інший чиновник на умовах анонімності”, – пишуть журналісти.

Наголошується, що знищення теплоелектростанції приблизно підвищило вразливість України до ракетних ударів.

Нагадаємо, серед представників адміністрації президента США Джо Байдена зростає занепокоєння через відмову Палати представників у Конгресі розглядати запит на надання додаткової допомоги Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...