В Інституті вивчення війни оцінили вибухи під Джанкоєм

Поділитися:

Російські ресурси та логістика окупантів зазнали серйозної руйнації внаслідок серії вибухів під Джанкоєм. Такі висновки у своєму звіті опублікував американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як кажуть аналітики, окупаційні війська використовували Джанкой в якості залізничного вузла для доставки військ та обладнання в населені пункти на півдні Запорізької області, зокрема до Мелітополя.

Вибухи, які сталися 16 серпня під Джанкоєм, також змусили Москву призупинити пасажирське сполучення між росією та Кримом.

Попри те, що Київ не підтвердив свою причетність до вибухів у Джанкої, в американському інституті експерти вважають, що атаки на російські позиції в тимчасово окупованому Криму та навколо нього можуть бути частиною узгодженого контрнаступу України задля відновлення контролю над західним берегом Дніпра.

Але незважаючи на таку ймовірність, у ISW зазначили: удар по логістичних об’єктах окупантів у Криму не порушує зобов’язань Києва щодо використання західного озброєння в межах України, оскільки півострів є суверенною українською територією.

До того ж, додають в ISW, немає жодних ознак, які б вказували на використання Україною американської зброї в нещодавніх ударах по Криму, оскільки цілі знаходяться далеко за межами радіусу дії систем, які надали США.

 

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...