Угорщина шантажує ЄС санкціями проти росії

Поділитися:

 Угорщина погрожує заблокувати продовження санкцій Євросоюзу проти росії, якщо із санаційного списку не приберуть Алішера Усманова, Петра Авена та Віктора Рашнікова. Про це інформує сайт freezmi.io.

За опублікованою інформацією, Будапешт хоче виключити трьох олігархів зі списку візового режиму та заморожування активів перед продовженням європейських санкцій ще на півроку.

Журналістам Радіо Свобода вдалося дізнатись через свої джерела, що влада Угорщини також просить зробити виняток для гуманітарних організацій, щоб вони могли вести справи з російськими банками, які нині перебувають під санкціями.

Питання обговорюватимуть 7 вересня, останній термін – 15 вересня. До загального списку наразі включені 1217 фізичних осіб та 108 організацій.

Усманов і Авен були додані до переліку в лютому. Рашнікова, якого в ЄС назвали «провідним російським олігархом, який є власником і головою ради директорів компанії «Магнітогорський металургійний комбінат», додали до списку у березні.

За інформацією видання, у Брюсселі припускають, що такими вимогами Будапешт хоче змусити ЄС схвалити виділення коштів Угорщині, яке було зупинено через послаблення демократії в країні.

В останні роки прем’єр-міністр Віктор Орбан та його уряд кілька разів конфліктували з ЄС через корупцію, права ЛГБТ, мігрантів та демократичні стандарти. Орбан критикував позицію ЄС щодо москви. На його думку, санкції завдали збитків блоку, не послабивши росію і не надавши допомоги Україні.

Нагадаємо, 23 серпня Угорщина виступила проти нових енергетичних санкцій проти рф і візових обмежень для росіян.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....