У Європі поширюється «російський слід» – шпигуни, диверсанти та залякування , – Bloomberg

Поділитися:

За останній час вже у двох європейських країнах було затримано кілька людей, що були найняті Росією задля протиправних дій. Зокрема, у Німеччині та Естонії, про що пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Москва продовжує диверсії та інші протиправні дії руками найнятих нею молодиків із кримінальним минулим та «професійних диверсантів». У Німеччині були затримані двоє підозрюваних, яких підкупили росіяни. Вони мали завдання напасти на одну з військових баз. В той же час у Естонії росіяни вербували найманців із кримінальним минулим, аби ті за невеликі гроші громили пам’ятники та навіть розбили або підірвали автівку одного з міністрів.

Європейським країнам надали рекомендації вжити необхідних заходів, аби уникнути диверсій, нападів, погромів тощо. Ті офіційні особи, що вже обізнані та знають ситуацію зсередини, говорять про можливий центр керування всіма цими подіями у ГРУ РФ. Як зазначають анонімні джерела, Росія спонсорує такі акти вандалізму, різні диверсії для залякування на терторії країн, що входять до блоку НАТО. Все це робиться напередодні виборів до Європейського Союзу, які мають відбутися наступного місяця.

Один з високопоставлених європейських чиновників сказав про ситуацію таке: «Чиста нахабність теперішньої санкціонованої Кремлем діяльності — через роки після отруєнь у Солсбері, які, на думку Великобританії, ймовірно були замовлені президентом Росії Володимиром Путіним, і вбивства Тіргартена в Берліні, демонструє, що Москві більше не байдуже, чи її спіймають. Здійснюються відкриті ворожі дії відкритою жорстокістю щодо західних цілей, натомість більш витончені форми таємного шпигунства вже відкинуті».

Нагадаємо, президент Китаю Сі Цзіньпін у бесіді з Макроном просив про допомогу, бо на порозі вже «нова холодна війна».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...