Сі Цзіньпін під час візиту до Парижу закликав Францію про допомогу у відбитті «нової холодної війни», – Bloomberg

Поділитися:

Президент Китаю Сі Цзіньпін, який знаходиться у Франції, у бесіді з Макроном просив про допомогу, бо на порозі вже «нова холодна війна». За словами китайського лідера, він хоче уникнути її.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Сі Цзіньпін також наголосив, що ЄС у своїх поглядах все частіше приєднується до США, а загалом існує великий ризик торгової напруженості у світі та багато ризиків безпекового характеру. Китайський лідер закликає до того, щоб Китай та Франція були солідарні у питаннях взаємної вигоди, разом виступали проти відокремлення та розриву ланцюгів поставок. Перемовини між лідерами пройшли 6 травня.

Нагадаємо, що Сі знаходиться у Франції з державним візитом. У його наступних планах – візити до Сербії, Угорщини. Вперше за минулі 5 років китайський лідер знаходиться у Європі. Головна мета Сі – переконати європейських лідерів у тому, що Китай пропонує економічні можливості, попри попередження офіційних осіб у Вашингтоні про ризики.

Враховуючи те, що було проведена ціла нещодавня серія арештів передбачуваних китайських шпигунів і залп торгових розслідувань, зрозуміло, що недовіра у ЄС до Китаю зросла. Також є протиріччя по багатьом ключовим питанням, і війна Росії проти України не є виключенням. У багатьох європейських країнах дотримуються думки, що заява Китаю про «безмежну» дружбу з Москвою допомогла РФ пережити безпрецедентні санкції, запроваджені США та їхніми союзниками.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....