У США розповіли про плани росії до українського Дня Незалежності

Поділитися:

Москва планує завдати найближчим часом нових ударів по цивільній інфраструктурі та урядових об’єктах України. Такі розвіддані оприлюднив офіційний представник американського уряду інформагентствам.

«У нас є інформація, що Росія активізує зусилля з метою завдати ударів по цивільній інфраструктурі України і держустановам найближчими днями. Враховуючи послужний список рф в Україні, ми стурбовані загрозою, яку зберігають російські удари для цивільного населення і цивільної інфраструктури», – сказав чиновник.

Держдепартамент США вже випустив попередження про потенційне посилення російських ударів найближчим часом, а посольство США в Україні закликало громадян Сполучених Штатів негайно залишити країну, використовуючи доступні транспортні засоби. Рекомендації оприлюднені на сайті американського дипломатичного відомства.

«Якщо ви почуєте гучний вибух чи сирени, негайно шукайте укриття. Якщо ви перебуваєте в будинку чи будівлі, перейдіть на найнижчий рівень із найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон та отворів; закрийте всі двері та сядьте біля внутрішньої стіни, подалі від вікон та отворів», – йдеться у попередженні Держдепартаменту.

Нагадаємо, раніше про загрозу російських ударів на День незалежності України, повідомляла й українська розвідка. Влада держави розпорядилася не проводити масові заходи цього дня, пославшись на загрозу безпеці з російської сторони.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....