У Сенаті США ухвалили довгоочікуваний для України законопроєет про допомогу

Поділитися:

Сенат США затвердив виділення військової допомоги Україні, Ізраїлю та іншим союзникам Америки.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні у вівторок, 23 квітня.

“Голос Америки” зауважує, що у вівторок Сенат віддав переважну більшість голосів за ухвалення давно відкладеного пакета допомоги Україні, а також Ізраїлю та Тайваню на суму 95,3 мільярда доларів:

  • “за” підтримку проголосувало 79 сенаторів,
  • “проти” було 18 голосів.

Президент США Джо Байден зауважував, що негайно підпише законопроєкт у середу, 24 квітня, одразу після того, як Сенат прийме рішення та передасть закон йому на стіл.

Раніше Байден заявляв, що у випадку швидкого рішення перші партії військової допомоги мають доставити до України вже цього тижня.

Президент України Володимир Зеленський з нагоди такого рішення залишив наступний коментар в своєму Telegram, в якому висловив подяку Конгресу США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні:

“Дякую лідеру більшості Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за їхнє рішуче лідерство у просуванні цього двопартійного закону, а також усім американським сенаторам від обох партій, які проголосували за нього”.

Він наголосив на наступному: “Це голосування зміцнює роль Америки як маяка демократії та лідера вільного світу… Я так само ціную підтримку Президента Байдена і з нетерпінням очікую на швидке підписання законопроєкту та надання наступного пакета військової допомоги, що відповідатиме рішучості, яку я завжди відчуваю в наших переговорах”.

Нагадаємо, що Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні у розмірі 1 мільярда доларів, до якого входять транспортні засоби, зенітні боєприпаси Stinger, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, 155-міліметрові артилерійські боєприпаси, протитанкові та боєприпаси може бути негайно використано на полі бою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...