У Пентагоні прокоментували передачу винищувачів Україні

Поділитися:

Наразі Пентагон не готовий передати Україні сучасні винищувачі четвертого покоління, попри те, що перемовини з цього питання ведуться. Таку заяву зробив заступник голови Пентагону Колін Каль. Сьогодні Штати повинні зайнятися тим, аби в Україні правильно використовували ті літаки, які вже є на озброєнні в українських військових, – пояснив він під час останнього брифінгу.

«Ми надали українцям деякі ракети HARM, і ми адаптували ці ракети, щоб вони могли стріляти з МіГ-29. Вони, звичайно, не були призначені для пусків з такого обладнання – вони призначені для того, щоб запускатися з наших літаків, але українці в останні тижні з великим успіхом використовували ракети HARM, щоб вивести з ладу російські системи радіолокації”, – сказав він.

За словами Каля, навіть якщо США оголосять про передачу своїх винищувачів зараз, вони не надходили б до України протягом кількох років, а тому Пентагон зосередив увагу на українських літаках радянського виробництва. Утім, питання про можливу передачу винищувачів четвертого покоління остаточно не закрите.

«Важливо, що їм потрібно для підтримки поточних зусиль, щоб утриматися на сході й, можливо, перейти в контрнаступ», – зазначив заступник голови Пентагону.

«Отже, ми намагаємося дуже ретельно підходити до питання про те, які системи, на нашу думку, найбільш доцільні для України в цьому контексті, чи зможуть вони її підтримувати? Чи можуть вони собі це дозволити? Тому що, звичайно, ви знаєте, мільярди доларів міжнародної допомоги не можуть бути чимось через 10 років або через 20 років. Тож це теж мають бути системи, які може витримати сама Україна», – резюмував чиновник.

Нагадаємо, у Конгресі США пропонували виділити гроші, аби навчити українських пілотів працювати на винищувачах F-16 та F-15. Однак міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, що в нашій країні аеродроми не готові для таких бортів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....