Столтенберг закликав готуватися до нових і тривалих наступів окупантів

Поділитися:

кремлівський диктатор владімір путін все ще сподівається перемогти у загарбницькій війні проти Української держави. Немає жодних ознак, які б доводили протилежне. А тому необхідно бути готовими до довгострокових нових наступів російських окупантів.

Про це в інтерв’ю агентству  DPA розповів Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За його словами, росія намагається заморозити війну, щоб підготувати новий наступ навесні. Зокрема тому свідчить те, що рф мобілізувала багато нових військ, зокрема й навчених воювати.

«Вони показали свою готовність зазнавати величезних втрат. Крім того, вони звертаються до інших авторитарних режимів, у тому числі й до Ірану, щоб отримати ще більше боєприпасів та зброї. Це ще далеко не кінець. Адже війни непередбачувані, проте нам необхідно готуватись до довгострокових та нових наступів з боку російської федерації. Ми не повинні недооцінювати росію», – зазначив Столтенберг.

Він також дав зрозуміти, що вважає нещодавні українські атаки на військові об’єкти в росії абсолютно законними.

«Кожна країна має право захищати себе. Україна також», – сказав генсек.

На його думку, масовані російські атаки на інфраструктуру, спрямовані на те, щоб позбавити українське цивільне населення води, опалення та електроенергії взимку.

«Президент путін намагається перетворити зиму на зброю проти цивільного населення. Це не атака на військові об’єкти з жертвами серед цивільного населення. Це масована атака на цивільне населення, тому що мільйони українців позбавляються цих базових послуг», – наголосив Столтенберг.

А відтак, на переконання генсека, Німеччині і країнам альянсу необхідно продовжити ще більше постачати зброї Україні. На його думку, саме військова підтримка Києва є найшвидшим шляхом до миру у війні з російським агресором.

«Це може звучати парадоксально, але військова підтримка України – найшвидший шлях до миру», – заявив генсек.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію