США використовують нові економічні інструменти, щоб уповільнити військову машину Китаю – Вloomberg

Поділитися:

Спочатку були мита на китайський імпорт, потім кілька раундів санкцій і пряме ембарго на експорт найсучасніших комп’ютерних мікросхем. Тепер багаторічна кампанія Америки зі стримування, протидії та блокування Китаю Сі Цзіньпіна — спроба, яка розпочалася з президента Дональда Трампа та загострилася за нинішньої адміністрації — переходить на нове поле битви, де ставки навіть вищі, ніж у торгівлі чи технологіях: фінанси .

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У серпні минулого року у виконавчому наказі 14105 президент Джо Байден наказав Міністерству фінансів розробити правила, які забороняють інвестиції США в організації, підозрювані в допомозі в розробці зброї нового покоління для військової машини Китаю. Незабаром, ймовірно, протягом наступних кількох місяців, ця заборона почне діяти.

Це буде не перший раз, коли Америка придушує потік капіталу до Китаю; і Трамп, і Байден заборонили американським інвесторам купувати цінні папери, що торгуються на біржі, і мають військові зв’язки. Але за своїм обсягом — потенційно охоплюючи будь-яку китайську компанію чи організацію, державну чи приватну, що займається напівпровідниками, квантовими обчисленнями чи штучним інтелектом — EO 14105 не має прецедентів. Він охоплює величезні сектори економіки та, фактично, спрямований на задушення цілих галузей, ключових для можливостей Китаю на полі бою та в кіберпросторі.

Нагадаємо, минулого місяця відбулася таємна зустріч між Україною, її союзниками з Великої сімки та невеликою групою країн Глобального Півдня, щоб спробувати згуртувати підтримку навколо Києва для проведення мирних переговорів з Росією.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....