США скликають Радбез ООН через Іран

Поділитися:

У середу, 19 жовтня, США, Велика Британія, Франція та інші країни-союзники порушать на закритому засіданні Ради Безпеки ООН питання постачання Іраном безпілотників для російських окупантів, які вони використовують для атак на цивільні об’єкти в Україні. Про це повідомляє Reuters з посиланням на неназваних високопоставлених дипломатів.

За інформацією, під час зібрання обговорюватимуть резолюцію 2231 Радбезу, яка не обмежує Тегеран в експорті звичайного озброєння, утім містить обмеження на ракети та пов’язані з ними технології. Згідно з документом, відповідна заборона має діяти до жовтня 2023 року та охоплює продаж і закупівлю передових військових систем, зокрема, таких як безпілотники.

Попри те, що Іран заперечує постачання росії дронів-камікадзе Shahed-136, у США заявили, що володіють беззаперечними доказами використання країною-агресоркою дронів іранського виробництва в Україні. Таку заяву раніше зробив  представник Держдепартаменту США Ведант Патель.

На переконання Пателя, союз, що зміцнюється між росією та Іраном, повинен розглядатися світом як загроза. Ці дві країни надали ключову військову підтримку президенту Башару Асаду у війні у Сирії.

Крім того, за інформацією Reuters, 6 жовтня Іран підписав з росією угоду про постачання країні-агресорці безпілотними Shahed-136, а також балістичні ракети малої дальності Fateh-110 і Zolfaghar.

Нагадаємо, 17 жовтня, внаслідок ударів дронів-камікадзе Shahed-136 по столиці України загинуло щонайменше четверо людей. МЗС офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...