США попередили росію про наслідки

Поділитися:

Сполучені Штати пригрозили росії наслідками у разі ескалації ситуації в Україні та аварії на Запорізькій АЕС. Свою позицію щодо ситуації на ЗАЕС Держдеп озвучив особисто послу Росії у Вашингтоні Анатолію Антонову. Про це повідомило агентство Reuters.

«США закликали Росію припинити усі військові операції на українських ядерних об’єктах або поблизу них і повернути Україні повний контроль над Запорізькою атомною електростанцією», – йдеться у заяві.

Раніше генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав встановити периметр безпеки навколо ЗАЕС і вивести війська росії, підкресливши при цьому, що АЕС не повинна використовуватися як частина будь-якої військової операції.

Таку ж позицію щодо воєнних дій поблизу атомної станції висловили у телефонній розмові й лідери чотирьох країн – США, Франції, Німеччини та Великобританії. На їхню думку, будь-які воєнні дії поблизу атомної електростанції – неприпустимі.

Нагадаємо, росія розміщує на території атомної станції вибухівку, артилерію, бронетехніку, ігноруючи правила безпеки. Крім того, російські військові почали організовувати в Енергодарі провокації з метою звинувачення в обстрілі АЕС українських військових.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....