США передають Україні 155-мм снаряди зі складів у Ізраїлі, – NYT

Поділитися:

Пентагон використовує запаси американських боєприпасів на складах в Ізраїлі та Південній Кореї, щоби задовольнити гостру потребу України в артилерійських снарядах у війні з росією

Про це з посиланням на американських та ізраїльських високопосадовців пише The New York Times.

За інформацією, Сполучені Штати відправили або пообіцяли відправити Україні трохи більше мільйона 155-міліметрових снарядів. Значна частина з них наразі знаходиться на складах в Ізраїлі, інша частина надійде з Південної Кореї.

У NYT зазначили, що Ізраїль спершу відмовлявся допомагати Україні через страх зіпсувати стосунки з рф, але зрештою погодився на пропозицію Пентагона передавати зброю зі своїх складів. При цьому американські чиновники пообіцяли Єрусалиму поповнити їх запаси у разі серйозної небезпеки.

«Ізраїльські та американські чиновники повідомили, що близько половини з 300 000 патронів, призначених для України, вже відправлено в Європу і в кінцевому підсумку будуть доставлені через Польщу», – пише видання.

Утім, ізраїльські офіційні особи наголосили, що їхня країна не змінила своєї політики щодо постачання ЗСУ летальної зброї, а лише підтримала рішення США щодо переміщення їхніх боєприпасів.

«На підставі запиту США певне обладнання було передано Міністерству оборони США з його складів», — заявив представник Сил оборони Ізраїлю.

Тим часом у Південній Кореї таке рішення США сприйняли легше, але заперечили проти поставки боєприпасів напряму в Україну. Уряд Південної Кореї не хотів, щоб артилерійські снаряди з маркуванням ROK з’явилися в Україні, порушуючи правила експорту південнокорейської зброї.

Тому було ухвалено рішення, за яким артилерійські снаряди з корейських запасів будуть відправлені для поповнення американських запасів.

ЗМІ зазначає, що ЗСУ використовують близько 90 тисяч артилерійських снарядів щомісяця, що приблизно вдвічі більше, ніж виробляють США і європейські країни разом. Тому в хід пішли маловідомі резервні склади.

Нагадаємо, 13 січня стало відомо, що Ізраїль погодився офіційно передати Україні технології розумного оповіщення про ракети та дрони, які допоможуть у війні проти Росії.

21 листопада 2022 року Ізраїль попередив владу рф, що якщо Іран почне постачання балістичних ракет Росії, то українська армія може отримати високоточні балістичні ракети.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...